REBEL ROUSERS – THE RUM BAR RECORDS COMPILATION

‘Rum Bar Records’ is één van de bekendste platenlabels in de Verenigde Staten die geroemd zijn voor het uitbrengen van pure rock’n’roll-albums. Vanuit hun hoofdkantoor in Boston, Massachusetts promoten ze het werk van allerlei ruige Amerikaanse rockformaties waarvan ‘The Dirty Truckers’, ‘The Phantoms’ en Geoff Palmer misschien wel de bekendste zijn.

Het label brengt nu een compilatiealbum uit met niet minder dan 23 nummers die door artiesten uit hun ‘roster’ worden gebracht. Die artiesten noemen ze toepasselijk ‘Rebel Rousers’ omwille van hun hun affectie voor de luidere muziekgenres als punk, garage rock, alt.country en pure rock’n’roll. Het hoeft dan ook niet echt te verwonderen dat de titel van deze verzamelaar ook “Rebel Rousers” is geworden.

Van hun paradepaardjes staan er twee nummers op deze compilatieplaat. Zo krijgen we van ‘The Dirty Truckers’ de songs “Turn Your Head Around” en de op de eerste audiovideo te horen countryrocker “Dealer’s Choice”. Van Geoff Palmer zijn er de twee songs “Leaving” en het heerlijke “Breaking Down” en ‘The Scrimhanders’ brengen de tracks “SXMW” en “Christine”. Ook de formatie ‘Tad Overbaugh & The Kickbacks’ leveren twee songs af met “Motel Stars” en “Goin’ The Mile”.

Maar ook tussen de andere artiesten die één song bijdragen aan dit album vinden we enkele leuke rocktracks, zoals het op de tweede audiovideo te horen alt.countrynummer “Never” van ‘Jenny Dee & Several Men Of Mystery’ of de punkerige openingstrack “Here We Go Again” van ‘The Right Here’. Andere interessante nummers zijn “Runaway With You” van Jerry Lehane, “Tears Me Up Inside” van ‘The Phantoms’ en de zweterige gitaarrockers “Julie (Hang Out A Little Longer)” van, ‘Nato Coles And The Blue Diamond Band’ en “If This Land Isn’t My Land” van ‘The Right Here’. Wij vinden dit een heel leuk initiatief van het label ‘Rum Bar Records’, zo’n gezellig recht-voor-de raap rockende verzamelaar!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rum Bar Records
distr.: Sonic RendezVous

video